HTML

Itt élned, halnod kell

Mindennapi okosságaink, avagy hogyan látom a jelent, s mit gondolok a jövőről.

Friss topikok

  • Az én világom: www.xn--vsz-bma.hu/ Érdemes bele olvasni ki is az az Éliás Ádám! (2013.03.18. 17:42) Ki az az Éliás Ádám?
  • kaboca36: Okulni??? miböl??? ezt már évszázadok uta csinálja az elite. jobb lét szimulálása,majd pénz elért... (2009.08.11. 21:40) Sose tanulunk
  • Tynow: CIBEZZ bankszamlanal le lehet tiltani a postai kivonatkuldest. Egyeb esetben kb 150 ft -ba kerul /... (2008.02.28. 18:40) Mindennapi csacsiságok I

Linkblog

Én mindenesetre maradok

2010.12.15. 06:42 pnegyesi

A kormány hülye. Ezt még gyorsan leírom, mielőtt adminisztratív úton rávesznek finoman, hogy ne írjak le ilyeneket. Szaladjunk vissza 1950-be. Nem volt olyan régen :) Az ország lassan feléledt a háború sokkjából, s meghirdették a "vas és acél országa" programot. Az országban krónikus üzemanyag-hiány uralkodott, ráadásul a gépkocsik alkatrész-ellátásával is elég komoly próblémák akadtak. Ezért a kormány úgy döntött, hogy betiltja a magánautó-használatot. Azonban ezt nem így, direkt kijelentették, hogy ennyi, mindenki adja oda az autóját. Helyette született egy Minisztertanácsi Rendelet, mely szerint a gépjárművekhez csak jegyre adnak üzemanyagot. Aki nem kap jegyet, az köteles gépjárművét felajánlani az Autó és Alkatrészkereskedelmi NV-nek. Ismerős? Ugye-ugye. A kormány ma sem azt mondja, hogy ennyi volt a kötelező magánnyugdíj-pénztáraknak. Helyette kapunk egy fifikás rendeletet. Megint szükséghelyzet van, s megint a legrosszabb, ostoba reflexek jönnek elő. Én mindenesetre maradok. Sőt. Mivel a kormány nem vállal velem szolidaritást, s mivel egyelőre még az Európai Unió tagországa vagyunk, ezért úgy döntöttem, hogy én nem járulok hozzá a kapitalizmus dicsőséges hazai építéséhez. Januártól immár Ausztriában fizetem a TB-járulékokat, a nyugdíj-járulékot stb. Aki bérből-fizetésből él, annak nem biztos, hogy járható ez az út. Azonban ezúton is buzdítanék minden egyéni vállalkozót, Bt-t, stb. fontolja meg ezt az opciót is. Ausztriában könnyű Bt-t alapítani - érdemes utánanézni A Bank Burgerland már magyar nyelven is kínálja szolgáltatásait: bank-gld.at S ajánlom még az Oberbank, oberbank.hu -t is.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria nyugdíj magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepetaj.blog.hu/api/trackback/id/tr852516834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása