HTML

Itt élned, halnod kell

Mindennapi okosságaink, avagy hogyan látom a jelent, s mit gondolok a jövőről.

Friss topikok

  • Az én világom: www.xn--vsz-bma.hu/ Érdemes bele olvasni ki is az az Éliás Ádám! (2013.03.18. 17:42) Ki az az Éliás Ádám?
  • kaboca36: Okulni??? miböl??? ezt már évszázadok uta csinálja az elite. jobb lét szimulálása,majd pénz elért... (2009.08.11. 21:40) Sose tanulunk
  • Tynow: CIBEZZ bankszamlanal le lehet tiltani a postai kivonatkuldest. Egyeb esetben kb 150 ft -ba kerul /... (2008.02.28. 18:40) Mindennapi csacsiságok I

Linkblog

Manyup és az ország jövője

2010.12.30. 10:05 pnegyesi

Hopp, most vettem észre, hogy a két héttel ezelőtti bejegyzésemet nem élesítettem. Sebaj, a kettő úgyis összefügg. Szóval két nappal ezelőtt bejelentettem, hogy maradok magányugdíjpénztári tag. Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy ezt a lépést fogom megtenni. Szerintem sokan vannak fiatal vállalkozók, nekik lehet érdekes az a megoldás, amelyet összeraktam. Én ugyanis úgy döntöttem, hogy ennek a nagyszerű kormánynak nem fizetek semmilyen járulékot. Ausztriában csináltam egy Kft-t, s annak leszek az alkalmazottja - úgy, hogy egyelőre fizikailag még itt maradunk Magyarországon. Nincs iparűzési adó, a járulékok alacsonyabbak. Aki Bt-t csinál az még jobban jár, hiszen Bt-ben társasági adó sincs, csak a tagok személyi jövedelemadóját, járulékait és kb. 8 százaléknyi egyéb adót kell befizetni. Igenám, de ha nem fizetek járulékot, akkor a magyar magánnyugdíjpénztári befizetéseim se nőnek. Erről kiderült, hogy egy korábbi kormánydöntés miatt 2012. végéig úgyse nőnének, utána meg szerződök az OEP-pel és havonta fizetek egy adag pénzt a magánnyugdíjpénztárba. Annyit érdemes még tudni, hogy Ausztriában az kap nyugdíjat akinek van 30 év munkaviszonya (részben magyar munkaviszony is megfelel), s legalább 15 éven át Ausztriában fizette a járulékokat. Jelenleg az osztrák minimálnyugdíj kb. 800 euró. S bár lehet, hogy Ausztria is összeomlik, de ez talán kevésbé valószínű, mint az, hogy Magyarországon nem lesz állami nyugdíj. S ezzel át is eveznék a következő témára. Orbán Viktor nemrég kijelentette, hogy ha a tervei sikerülnek, akkor még Kína is megirigyelhet minket a fejlődésünkért. Biztos vagyok abban, hogy Orbán Viktor járt Kínában és abban is biztos vagyok, hogy nem nézett körül. Magyarország ugyanis nem Kína felé tart, hanem két másik illusztris országot célzott meg, mint mintát: - Bulgáriát: ". In 1989, the country had a population of 8,987,000, whereas in 2009 the population had dropped to just 7,204,687. This reduction is the result of both the negative balance of births and deaths, and more emigration than immigration." - socialwatch.eu Magyarul az országot sokan elhagyták, mert úgy érezték, hogy a jövőjük nincs ott biztosítva. Ez vár Magyarországra is. Egyelőre az a mázli, hogy a magyarok nehezen mozdulnak meg... - Argentinát. Erről már mások sokat írtak. Ott is államosítottak mindenfélét, de csak eljött az államcsőd. Ráadásként nekünk még itt a XIX. századi idióta nacionalizmust képviselő KDNP is. Szerény véleményem szerint ha átnyomják a vasárnapi munka tilalmáról szóló törvényt azzal simán megágyazzák a 2014-es választási vereséget. Az embereket meg lehet vezetni nyugdíj-kérdésekben. Az Alkotmánybíróság nem érdekli őket. De ha vasárnap nem mehetnek plázázni, attól idegesek lesznek. Kíváncsian várom 2011-t.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terkepetaj.blog.hu/api/trackback/id/tr922547697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása